Current Affairs 4th July 2019

1. Name of the athlete who has been won the gold medal in the Poznan Athletics Grand Prix?

Answer : Hima Das

2. Which state ranks first in NITI Aayog’s AMFFRI Index ?

Answer : Maharashtra

Key Points : AMFFRI stands for Agricultural Marketing and Farmer Friendly Reforms Index.Amitabh Kant is the CEO of NITI Aayog.

3. Who is the Managing Director & CEO of ICICI Bank ?

Answer : Sandeep Bakhshi

4. Who has won World Boxing Council Asia title ?

Answer : Vaibhav Yadav

5. Who has been got additional charge as secretary to the Ministry of Textiles?

Answer : Rabindra Panwar

6. First Ever IICTF will be held in ___________ from Oct 11-13, 2019 ?

Answer : Pragati Maidan , New Delhi

Key Points : IICTF stands for India International Cooperatives Trade Fair.

7. Name of the India’s largest airport operator who is ready to take 3 airports on lease?

Answer : Adani Enterprises Ltd

6. Lord Jagannath Rath Yatra begins in ___________ ?

Answer : Puri , Odisha

Key Points : Naveen Patnaik is the CM of Odisha and Ganesh Lal is the Governor of Odisha.

7. Indian Railways to install CCTV cameras in over ____________ ?

Answer : 7000 train coaches

Key Points : Piyush Goyal is the Minster of Railway.

8. Govt hikes __________ of Kharif crops for 2019-2020 ?

Answer : Minimum Support Price

Key Points : Narendra Singh Tomar is the Minister of Agricultural.