Current Affairs 4 August 2019

1. Name of the women who becomes the world’s 3rd richest woman?

Answer : MacKenzie Bezos

Key Points : She is the ex-wife of Amazon CEO Jeff Bezos.

2. which state govt announced free electricity up to 200 units ?

Answer : Delhi

Key Points : CM of Delhi – Arvind Kejriwal

3. Who has been appointed as the next High Commissioner of India to the Republic of Cyprus?

Asnwer :  Ms. Madhumita Hazarika Bhagat

Key Points : She replaces RK Raghavan.

4. Who has been conferred for Bharat Gaurav Award 2019?

Answer : Former Indian cricketer Kapil Dev

Key Points : ‘Identifying and Nurturing the Icon Award ‘ – Footballer Bhaichung Bhutia .

Lifetime Achievement Award – Former India captains Manoranjan Bhattacharya and Bhaskar Ganguly 

‘Coach of Coaches’  Award – Iconic footballer P.K. Banerjee 

5. What rank of India in the global GDP ranking by World Bank survey?

Answer : 7th rank

6. Which country tested another multiple rocket launcher system ?

Answer : North Korea

7. Who will be awarded IBC’s Highest Honor award “International Honor for Excellence” ?

Answer : Andy Serkis (English Actor & film Director)

8. Which software company has been partnered with Apollo Hospitals Group?

Answer : Microsoft India

Key Points : President of Microsoft – Anant Maheshwari / Founded – in 1988.

9. Which city will be hold Regional Conference on Good Governance?

Answer : Jailpur (Rajasthan)

Key Points : CM of Rajasthan is Ashok Gehlot.

10. Which country held 8th Interregional Ministerial Meeting of Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) 2019?

Answer : Beijing (China)

Key Points : Commerce Secretary Dr. Anup Wadhawan represented India to the meeting.

11. Which country imposed ban on burqa and niqab in public places ?

Answer : Netherlands

Key Points : Mark Rutte is the Prime Minister of Netherlands and Capital is Amsterdam.